woensdag 17 september 2008

De sneeuwpoppen februari en maart

Afgelopen week de februari sneeuwpop gemaakt. De vogel en de sjalen zijn in het echt wat duidelijker.. of wat... zijn gewoon erg duidelijk geworden.


En hierboven dan de maart sneeuwpop.

Ben inmiddels al hard aan het denken hoe ik de 12 blokken straks zal gaan samenvoegen.. wil er een leuk wandkleedje van gaan maken.

Some snowmen February and March. The photo,s are not very clear.. the colours are more brighten in real. I think I will use them for a wall hanging.


Nog 1 beer te gaan... (voor 18 jaar en ouder)


Heb vandaag de "onderwijzerbeer" geknipt en dat zal het laatste blok worden. Kan daarna beginnen om de 12 berenblokken te verwerken in een kinderplaid.
De 3 bovenstaande beren zijn "oom beer", een "naakte beer" en een "dansende beer".
Inderdaad een naakte beer.. vandaar de titel "voor 18 jaar en ouder". Denk namelijk dat dit best schokkend over kan komen LOL.

De foto,s die ik hier plaats geven een indruk weer, heb een eenvoudige camera (waar ik erg blij mee ben) maar de foto,s lijken hier allemaal wat flets. De dansende beer heeft een heel mooi roze kanten randje langs de bovenkant van het balletrokje maar dat is hier dus ook niet goed te zien.

Welcome to the "uncle bear" the "naked bear" oops.. and the dancing bear. The teaching bear will be the last one.. . Some bears I give an extra touch.. like the dancing bear with some lacework at the top of her skirt.

Dear Jane A1-2-3-4-5-6-7 en B-1-2-3-4-5-6-7


Ben naast de Midgetblocks ook bezig met een Dear Jane. Heb al eens eerder geschreven dat ik waarschijnlijk deze blokken ga combineren tot een 2-persoonsquilt. Dit houdt dus in dat ik niet alle Dear Jane blokken zal maken en ook niet alle Midgetblocks.. Maar niets is zo veranderlijk als een mens.. dus wie weet.
Ben eerst nog druk om verschillende blokken te maken en de uiteindelijke beslissing hoef ik nu dus ook nog niet te nemen.

A time ago I started with the Midgetblocks and also with the Dear Jane. I think I will make a 2-persons plaid from a combination of and Midget and Dear Jane blocks. So I will not make all of the Midget- and all of the Dear Jane blocks... But... I am still thinking...

A 01 Pinwheel Gone Awry
A 02 One two buckle my shoe
A 03 Hunter,s moon
A 04 Courtney,s stethoscope
A 05 Cathie,s Campfire
A06 Uncle Homer
A07 Dad,s plaids

B01 Batchelor Buttons
B02 Sweet Tater pie
B03 Mirror image
B04 Chris,s Soccer field
B05 Hot Cross burns
B06 Wild Goose chase
B07 World series

maandag 8 september 2008

8 september 2008 De eerste sneeuwman

Ben in het bezit van twee naaimachines.. beide tweedehands.
De bovenste een Husqvarna heb ik in augustus 1979 gekocht en nog steeds veel plezier van.
Af en toe heeft het een mankementje maar die kunnen tot nu toe nog steeds worden verholpen.
Afgelopen week had ik een probleem met het spoelhuis en dat is vanochtend ook weer verholpen. Twee onderdelen moeten eigenlijk vervangen worden maar die zijn hier niet te koop. Misschien nog in Nederland. Zal er eens naar informeren en zoja... of het nog de moeite loont.
Gebruik deze machine met name voor paperpiecing en "moeilijke" stoffen.



Ben ook sinds vorige jaar in het bezit van een andere tweedehands en die loopt als een trein. Gebruik deze dan ook echt alleen voor stof.. want wil de trein graag zo laten lopen LOL.



Ben al een tijdje bezig met het verzamelen van de 12 sneeuwmannen... een stitcherieBom. De eerste 9 zijn inmiddels gedownload.. dus nog 3 te gaan.

http://ilboscodicamelot.blogspot.com/

Wilde eigenlijk wachten totdat ze alle 12 on-line waren.. ook omdat de laatste 3 erg lang op zich hebben laten wachten ivm problemen met de website van de ontwerpster.

Maar ben er nu dus toch vast aan begonnen.. op hoop van zegen.. :-)

Toen ik er mee aan het werk was.. dacht ik "nee.. dit vind ik niet leuk om te doen"... Maar nu deze af is... ben ik er toch wel tevreden over.. en ga verder met de resterende blokken.

Wil er een wandkleedje van gaan maken en dan afwerken met leuke tussenbanen en een mooie rand. Moet daar mijn gedachten nog even over laten gaan.

Verder nog een siggy gemaakt voor iemand die ik dit beloofd had maar heb daar geen foto van gemaakt... deze is inmiddels al met de post onderweg.

Verder is het hier erg warm... 35 graden .. en dat is veel en veel te warm voor de tijd van het jaar.

We zitten momenteel in de ramadan (vastenmaand) en doe dit jaar samen met Halil mee.. en dat geeft ook wat minder energie.

Een ding is zeker.. volgend jaar wordt er door mij niet "gerammandeerd" LOL... het is elk jaar 11- 12 dagen eerder in het jaar.