maandag 8 september 2008

8 september 2008 De eerste sneeuwman

Ben in het bezit van twee naaimachines.. beide tweedehands.
De bovenste een Husqvarna heb ik in augustus 1979 gekocht en nog steeds veel plezier van.
Af en toe heeft het een mankementje maar die kunnen tot nu toe nog steeds worden verholpen.
Afgelopen week had ik een probleem met het spoelhuis en dat is vanochtend ook weer verholpen. Twee onderdelen moeten eigenlijk vervangen worden maar die zijn hier niet te koop. Misschien nog in Nederland. Zal er eens naar informeren en zoja... of het nog de moeite loont.
Gebruik deze machine met name voor paperpiecing en "moeilijke" stoffen.Ben ook sinds vorige jaar in het bezit van een andere tweedehands en die loopt als een trein. Gebruik deze dan ook echt alleen voor stof.. want wil de trein graag zo laten lopen LOL.Ben al een tijdje bezig met het verzamelen van de 12 sneeuwmannen... een stitcherieBom. De eerste 9 zijn inmiddels gedownload.. dus nog 3 te gaan.

http://ilboscodicamelot.blogspot.com/

Wilde eigenlijk wachten totdat ze alle 12 on-line waren.. ook omdat de laatste 3 erg lang op zich hebben laten wachten ivm problemen met de website van de ontwerpster.

Maar ben er nu dus toch vast aan begonnen.. op hoop van zegen.. :-)

Toen ik er mee aan het werk was.. dacht ik "nee.. dit vind ik niet leuk om te doen"... Maar nu deze af is... ben ik er toch wel tevreden over.. en ga verder met de resterende blokken.

Wil er een wandkleedje van gaan maken en dan afwerken met leuke tussenbanen en een mooie rand. Moet daar mijn gedachten nog even over laten gaan.

Verder nog een siggy gemaakt voor iemand die ik dit beloofd had maar heb daar geen foto van gemaakt... deze is inmiddels al met de post onderweg.

Verder is het hier erg warm... 35 graden .. en dat is veel en veel te warm voor de tijd van het jaar.

We zitten momenteel in de ramadan (vastenmaand) en doe dit jaar samen met Halil mee.. en dat geeft ook wat minder energie.

Een ding is zeker.. volgend jaar wordt er door mij niet "gerammandeerd" LOL... het is elk jaar 11- 12 dagen eerder in het jaar.

13 opmerkingen:

Annelies zei

Leuke sneeuwman. Ik heb ook alle patronen verzameld, maar begin pas als ik het hele jaar heb.

Ellen zei

Ik ben dol op sneeuwmannen en deze is ook heel erg leuk!

Veel succes met de Ramadan. Ik heb ze niet meegedaan, maar toen ik in Borgerhout woonde zijn we (een goede vriendin en ik) wel eens uitgenodigd om mee te eten met de mannen in het theehuisje onder ons. Heel gezellig en lekker was dat. En natuurlijk een bijzondere ervaring.

Anoniem zei

Hoi Jolie,
Ik heb de sneeuwmannen ook gekregen van iemand van het prikbord, vind ze erg leuk, heb nog nooit een sticherie gedaan, weet ook niet hoe je het patroon op de stof krijgt.

groetjes, Jeannet

jolie zei

Voor Jeannet.

Heb zelf eerst de lijnen wat donkerder gemaakt met een potlood.. daarna op een stukje stof gespeld.. dit strak op een raam geplakt en op deze manier kon ik het patroon overnemen op de stof. Sommige mensen hebben een lichtbak maar doe het dus zelf op deze manier.

Daarna een stukje vlieseline erachter gestreken en borduur het zelf met 2 draadjes DMC-garen.

katrien zei

Leuk hé die sneeuwmannen,heb ze ook opgeslagen voor ooit eens te maken.

quilting jeannet zei

Hoi Jolie,
Heb jij de vlieseline erachter gestreken vóór je ging borduren ?
Het zijn toch gewoon stiksteekjes ?
Ik heb dezelfde oude naaimachine van husqvarna als jij !, als tweede machine voor het zwaardere werk.

gr. Jeannet

jolie zei

Eerst het patroon tekenen.. dan vlieseline er achterstijken.. en daarna borduren. Met name stiksteekjes.

inge zei

hele leuke sneeuwman, ik heb de patroontjes ook, maar ben er nog niet mee begonnen...

marleen zei

leuk de sneeuwman vind de achter stof wel goed heeft zo een winter gevoel

Kieny The Dutchlady zei

Mooie sneeuwman! Ze staan ook op mijn lijstje van nog te maken projects. Het is hier ook nog erg warm en vochtig, absoluut geen weer om te gaan handquilten maar met de wind van een ventilator op mijn handen gaat een kleine stitchery nog net.

Anoniem zei

Hello!!! Is beautifull your blog!!!
My name is Aldana. I am argentina but now I live in Spain
Do you want exchange a thimble with me?
Sorry but my english is so so
Hugs:


Aldi

Gerda de Bruyn zei

Hoi Jolie, wat gezellig om bij je langs te komen. Wat lijkt het me heerlijk 35 graden zucht...ik ben echt ene zomer mens!
Ik las je berichtje op het prikbord vandaag en kwam dus even langs. OOk hier staan 2 machines. een heel oudje en een nieuwe ouderwetse oftewel ik had een Brother maar na 4 jaar heel veel ratelen was hij hard aan vervanging toe dus nu geen digitale meer.
groetjes uit een koud en nat Nederland (vind ik dan)
Gerda de Bruyn

jeannet zei

Jolie,
Ik heb je mailadres niet meer, maar ik las dat je een tukker was, wij gaan over twee weken een weekje naar Tukkerland, Delden, daar komt mijn vriendin ook vandaan,Twente, waar kom jij vandaan ? moet ik nog iemand de groeten van je doen (grapje )

groetjes, Jeannet