maandag 20 oktober 2008

een tafelkleed en wandkleed afgemaakt.

Heb bovenstaand kleed gemaakt, een zogenaamd weefpatroon.
170 x 110 cm groot.
Heb er allemaal geruite stofjes voor gebruikt en dan met name van oude overhemden die ik her en der verzameld heb.
Het was de bedoeling om voor de balkontafel te gebruiken maar met de felle zon in de zomer zal dit snel gaan verkleuren.
Weaving pattern. I used a lot of old shirts.. First I was thinking for the table at the balcony... but the colours will change very fast with the sun here in Marmaris.Verder is het panel klaar. Niet een werkje wat ik veel vaker zal gaan doen. Hou toch meer van het traditonele patchwork.

Op de foto (wandkleed ligt hiervoor op de grond) is het niet goed te zien.. maar heb deze behoorlijk doorgequilt... maar ja.. dat is ook de bedoeling van een panel he?

Halil vind dit erg mooi... en vond het ook jammer dat ik het niet in de woonkamer wilde hangen.. Het hangt er nu dan toch voorlopig.. Nederlandse klompen hingen aan de muur.. die staan nu op de grond voor de verwarming en het wandkleedje hangt nu dus op die plaats.

Not really patchwork.. a panel.. so only quilting. Not really my job.. I prefer patchwork. But it was a gift from my Mother and with the Halloween in front of us (we don,t celebrate..) it,s a nice wallhanging. My husband likes this one very much. First it was hanging in my patchworkroom but he thought that was a pity.

En de verwarming.. die hebben we hier nog steeds niet aan. Zowel overdag als ,s avonds hebben we de ramen en de balkondeur nog steeds open staan.

Heb alle stroken klaar voor de omranding van de berenquilt en ga daar vanmiddag mee aan de gang.

Verder ben ik nog steeds bezig met een grote plaid met babyblokken. Helemaal met de hand dus best een karwei. Hoop dat ik deze dit jaar ook nog kan tonen als een "afgemaakt werkstuk". Ga ondertussen gewoon verder met de sneeuwpoppen (stitcherie). Momenteel heb ik alle 12 sneeuwpoppen op papier.. dus wat dat betreft kan er weinig meer mis gaan.

In the meantime still working on my babyblocks.. all by hand.

2 opmerkingen:

joke zei

hoii Jolie,prachtig al je werken,maar dit wandkleed spreekt mij ook erg aan,vind het sprookjesachig aandoen.
mijn complimenten hoor.
groetjes Joke

Francien zei

Hallo Jolie.

Ben je blog aan het bekijken en ook je oudere werk.
Dit vind ik in een woord: GEWELDIG.
Kan me voorstellen dat Halil dit in de huiskamer wil hangen.
Hangt het er nog steeds?
Wat heb ik al prachtige werken van je bewonderd.
Liefs, Francien